Wednesday, March 30, 2011

Logo Google sepanjang bulan Mac!

Mesti korang perasan, logo Google (Doodles) yang ada tu selalu berubah-ubah. Ia berubah mengikut perkara atau kejadian yang berlaku pada hari tersebut dimasa lepas. paham?hehe Sekarang ne dah penghujung bulan Mac. So, berikut merupakan logo Google sepanjang bulan Mac ne. Layan...


Mar 01, 2011 - St David's Day - (UK)

Mar 01, 2011 - Martisor (Spring Day) - (Romania, Moldova, Bulgaria)

Mar 03, 2011 - Girl's Day - (Japan)

Mar 06, 2011 - Ghana's Independence Day - (Ghana)

Mar 06, 2011 - Will Eisner's 94th Birthday - (US, Selected Countries)

Mar 07, 2011 - Sendung mit der Maus 40th Anniversary - (Germany)

Mar 08, 2011 - Carnival - (Brazil)

Mar 08, 2011 - Women's Day - (Selected Countries)


Mar 09, 2011 - Doodle 4 Google: Ireland Winner - (Ireland)

Mar 12, 2011 - Chinese Arbor Day - (China)

Mar 13, 2011 - National Thai Elephant Day - (Thailand)

Mar 14, 2011 - Alam Ara's 80th Anniversary - (India)

Mar 15, 2011 - Hungarian National Day - (Hungary)

Mar 17, 2011 - St. Patrick's Day - (Selected Countries)

Mar 17, 2011 - 150th Anniversary of the Italian Unification - (Italy)

Mar 17, 2011 - Sayed Darwish's Birthday - (Egypt)

Mar 20, 2011 - Holi Festival - (India)


Mar 21, 2011 - Persian New Year - (Selected Countries)

Mar 24, 2011 - 137th Birthday of Harry Houdini - (Global)

Mar 25, 2011 - 400th Birthday of Evliya Çelebi - (Turkey)

Kretif kan. Yela, klu tidak kreatif, mana la bole jadi web yang paling femes di dunia ne kan. Yang ne plak, dengan rasminya google telah mencipta logo untuk wak! hehehe:


wak!: nantikan pula logo google sepanjang bulan april pada hujung bulan april depan.

4 bantahan/sokongan:

BroZooL said...[Reply to comment]

Logo yang last tu paling best..hehe

hanz said...[Reply to comment]

hehehe xde best mn pn klu nak dibandingkan dengan web brozool...heheh =p

hafiz hafizol said...[Reply to comment]

waklu.. muehehehe...

Anonymous said...[Reply to comment]

wakloooo..hahaha

Post a Comment

Artikel Menarik Di Sini: